luni, 8 februarie 2016

Dragă școală!

Dragă școală, mă numesc Victoria și sunt în ultimul an de liceu. Vreau să-ți spun că nu înțeleg de ce chiar și în ultimul an, unde ar trebui să punem mai mult accent pe materiile de BAC, noi avem încă vreo 5-6 materii care nu-și au rostul. Sau poate își au rostul, dar asta doar în ochii tăi, nu și în ochii noștrii. Chiar nu înțeleg ce rost are să particip la toate rahaturile alea? Acum pe bune, tu știi ce fac elevii la acele ore fără rost? Îți spun eu: ei intră la oră, se pun în bancă și se uită la profesorul care își obosește gura la catedră, apoi se uită la ceilalți și îi întreabă "Ce tot spune ăsta pe aici?", așa fac elevii dragă școală! Sincer spunând, chiar nu avem chef să stăm la acele ore, doar ca să nu stăm acasă. Nu ți-ar fi mai ușor să nu ne presezi cu toate materiile de rahat pe care trebuie să le învățăm? Desigur că nu ți-ar fi. Dragă școală, tu așa ai fost întotdeauna, căutai mereu să ne pui să învățăm 10000 de lucruri de care nu ne vom folosii cu siguranță în viață. Să-ți spun clar, dragă școală, de ce materii vorbesc, ca să nu te prefaci că nu știi. Vorbesc de filozofie. La ce ne trebuie? Te asigur că nu din gândirea lui Spinoza, sau Leibniz sau din teoria lui Platon am devenit cine sunt. Ba chiar mai mult, mi se pare a fi ridicol tot ce au spus ei, adică eu nu sunt de acord deloc! Și ca să știi, nu cred că la magazin vânzătoarea ne va întreba ce a spus Sartre sau Descartes.
Hai să te întreb ceva dragă școală: de ce trebuie ca în ultimul an să stăm de la 8 până la 15 la școală, și să ne mai bagi și consultații de la 7 și de la 15? Ca să arăți că tu ești cea mai tare, dar dacă vrei să ne arăți că ești mai tare, atunci ar trebui să te înțelegi și cu dascălii din școli. Din cauză că tu îi presezi zilnic cu asta și aia și aia și stai că mai trebuie să facă și aia, ei intră necăjiți la ore și atunci cine mai are chef să învețe ceva? Nimeni! 
Din cauza ta, deabia dacă mai avem timp să ne bucurăm de ultimele 100 metrii ce au mai rămas din copliărie, pentru că trebuie să învățăm zilnic la 6-7 materii. Și în cam 65% din caz, trebuie să învățăm la materiile de căcat, și la cele de BAC deabia dacă mai avem timp ca să învățăm, asta în cazul în care nu suntem obosiți și dacă după toate idioțeniile pe care le-am "mâncat" mai devreme ne mai ține atât creierul încât să pricepem și ceva ce ne trebuie cu adevărat.
Și dragă școală, cum a spus și mama lui Rareș, noi avem o viață de trăit, nu o școală, așa că în cazul în care o să intru la vreo oră de rahat și habar nu o să am de lecția pe care ar fi trebuit să o învăț, să mă ierți, pentru că eu pun mai mult accent pe materiile de BAC(pentru că vreau să iau BAC-ul, chiar dacă cei din jur spun altceva) și pe timpul liber pe care-l petrec cu familia și prietenii, timp în care mă odihnesc. 
Hai să te mai întreb ceva: cum se face că din astea de rahat avem mai multe ore decât din cele de BAC? Problema e că la întrebarea asta nici eu nu știu răspunsul, dar probabil că e unul neplăcut. În orice caz, ar trebui să te străduiești să ne scapi de cele de rahat și să ne pui mai multe ore din cele de BAC, ne-ar prinde bine!

Și ca să nu spui că doar rău pot să spun despre tine, îți spun și ceva bun. În cei 12 ani de când te văd zilnic, am reușit să fac o familie cu colegii mei, și am învățat că trebuie să ne ajutăm unul pe celălalt în grupul nostru de prieteni, și îți mulțumesc pentru toate evenimentele frumoase pe care le-ai organizat, dar atât. Iar despre ce persoană sunt eu, nu tu m-ai făcut cine sunt. Eu singură am învățat, pentru că nu vroiam să fiu ca ceilalți, și de la cine să învăț dacă nimeni nu e altfel?

duminică, 7 februarie 2016

Bărbatul trebuie să fie bărbat. Femeia trebuie să fie femeie.

Tu ca femeie, să nu cauți banii la un bărbat, și nici să nu rămâi lângă el doar pentru că are un fizic de invidiat, rămâi pentru că e așa cum ți-ai dorit. Caută la un bărbat să fie un prieten bun, care să te înțeleagă când ai zile grele, când cineva din familie pleacă dintre voi, când ai probleme să te sprijine. Caută să fie un suflet de aur, care să te completeze, care să facă din tine o femeie mult mai bună. Caută să aibă un piept pe care să-ți pui capul seara târziu când cazi moartă în pat și să te simți în siguranță. Caută să aibă două mâinii cu care să te țină de mână pe stradă, și să știi că te iubește cu adevărat. Caută să se comporte cu tine ca un bărbat adevărat atunci când sunteți cu prietenii, pentru că am văzut destui bărbați care-și tratează femeia ca pe o slugă de față cu ceilalți. Tu ca femeie, caută să fie bărbat așa cum îți dorești, nu căuta banii, pe ei până la urmă îi va pierde, și nici să nu cauți la el frumusețea, căci frumusețea trece.

Și tu femeie, străduiește-te să fii femeie. Străduiește-te să îi acorzi bărbatului tău iubirea pe care o merită. Străduiește-te să fii acolo când are nevoie de tine și să-l sprijini la fel cum va face el cu tine. Gândește-te că el te-a ales ca să fi în viața lui și că te-a ales ca să fie cineva acolo pentru el ca să-l certe când face ceva greșit, sau să-l felicite când reușește să-și ândeplinească visul. Femeia trebuie să fie femeie, trebuie să aibă grijă de bărbat. Trebuie să fie frumoasă sufletește, că și la ea exact ca la bărbați, frumusețea trece.


marți, 2 februarie 2016

Emoții, distracție, familie!

Emoții, distracție, familie sunt cele 3 cuvinte care se potrivesc perfect cu ultimul eveniment la care am participat.
Vineri, 29 ianuarie, a avut loc balul majoratului în școala noastră. Totul a început în prima săptămână de școală din 2016, când am aflat că ne apropiem de bal. De atunci în fiecare săptămână am auzit destul de multe ori că vom avea diferite probe, că o să fie bine, că de vom avea karaoke vom cânta în grup, că va trebui să ne îmbrăcăm în rochii de seară iar băieții în ceva mai stilat. Am discutat și că X vrea rochie roz, că Y va avea rochie neagră, că Z vine cu rochie scurtă, etc, dar am și dat sfaturi la vreo 4-5 băieți, ne-am exprimat părerea în ceea ce privește îmbrăcămintea lor.
Pentru bal, ni s-a spus că trebuie să ne pregătim cu un dans, ca să nu urcăm doar așa simplu pe scenă, că o să fie urât, așa că înainte de eveniment cu vreo 2 săptămâni am căutat pe net diferite coreografii și am început să punem în practică câteceva din fiecare.

A ajuns și ziua de vineri, a venit și ora 4 și câteva minute, momentul în care am urcat în clasă cu un rucsac pe spate și mă grăbeam să mă schimb. Fetele erau deja înauntru. Toate erau îmbrăcate, machiate, doar eu mai eram în urmă cu îmbrăcămintea. După câteva minute au ajuns și băieții și în sală s-a creat o atmosferă tensionată. Aproape cu toți eram nervoși, aveam emoții, și pe cât ne apropiam de ora 5, această tensiune creștea. Înainte de 5 cu 10 minute am început să coborâm și ne-am adunat în sala de lângă scenă, așa zisul #backstage, unde unii dintre noi au mai repetat dansul în fugă, pentru că deja ceilalți au urcat pe scenă dansând, și a urmat și rândul nostru.






După dans, a urmat prima probă, în care fiecare dintre noi a trebuit să spună cum își imaginează viața lui peste 10-20 ani. Moment în care de la toți am auzit că vor avea o familie fericită, apoi să sperăm că așa va fi, restul planurilor contează mai puțin.
A doua probă a avut 2 părți. Prima partea a fost pentru fete. A trebuit să preparăm maioneză. Am avut la dipoziție un ou, muștar și ulei și 5 minute. 


A doua parte a fost pentru băieți, au avut de legat o cravată. Unii dintre ei au reușit, alții însă nu.



De-a lungul serii am avut parte și de alte probe , printre care se enumeră și proba cu dozele. Au fost puse 4 doze pe o masă, și cu ajutorul spaghettelor a trebuit să transportăm 3 doze pe o altă masă, dar fără să ne folosim mâinile.






 După proba cu dozele am mai avut una interesantă, ș-anume cea în care a trebuit să dansăm. Am fost legați la mâini în perechi și așa a trebuit să dansăm.



Spre final am vizionat videoclipul în care au fost puse poze cu fiecare dintre noi și am participat la premiere. Miss-ul a fost câștigat de Abygail iar Mister-ul de Benjamin. Cele două premii de eleganță, au mers la Monica și Cristian. 



A fost o seară cu adevărat frumoasă. O seară în care am arătat că de-a lungul acestor ani de liceu, am reușit să formăm o familie, în care să trăim fericiți și să ne bucurăm de acele câteva luni care au mai rămas.